Koszyk (0)
Koszyk jest pusty
Do bezpłatnej dostawy brakuje
-,--
Darmowa dostawa!
Suma
0.00 zł
Cena uwzględnia rabaty
Bądź eko 149 razy, a 150 będzie już naturalny!
-
Kategorie
- WSZYSTKIE
- WIELKANOC
- Zawsze pod ręką
- KETO strefa
- Idealne na prezent
- Dżemy, konfitury, musy
- Kremy i masła orzechowe
- Świeży oddech
- Miody, produkty pszczele
- Słodycze BEZ CUKRU
- Suplementy i zdrowie
- Wypieki, półprodukty, mieszanki
- Do słodzenia
- Kawy
- Herbaty
- Napoje
- Bakalie, owoce
- Słodycze
- Gorące napoje
- Budynie, kisiele, galaretki
- Dla dzieci i niemowląt
- Śniadaniowe
- Sypkie i makarony
- Octy, oleje, oliwy
- Dania gotowe
- Wege pasty i przetwory
- Wędliny i ryby
- Pieczywo
- Przyprawy, zioła, sosy
- Warzywa i grzyby
- Dla pupila
- Promocje
- Nowości
- Bestsellery
- Blog
- Kontakt
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0.00 złCena uwzględnia rabaty
-



CUKIER ŻELUJĄCY 2:1 BEZGLUTENOWY BIO 500 g - BIOVEGAN (PRODUKT SEZONOWY)
Symbol:
4005394158005
Dostępność:
Duża dostępność
238
szt.
16.23
15.74
cena z kodem:
3-za-149
Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu:
48 godzin
Cena przesyłki:
16.1
- Paczkomaty InPost 16.1
- Kurier InPost 16.9
Kod kreskowy:
EAN:
4005394158005
nierafinowany cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Cukier żelujący 2:1 do przygotowania dżemów, marmolad, konfitur i galaretek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Potrzebujesz 1 kg pokrojonych małych owoców (lub 700 ml soku owocowego) i 5 g kwasku cytrynowego (lub soku z jednej cytryny).
- Mały talerz.
Przygotowanie z owocami:
1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
2. Umyć owoce, odsączyć, pokroić na małe kawałki, w razie potrzeby wydrążyć gniazda nasienne i odważyć 1 kg.
3. Zawartość torebki przełożyć do rondelka z owocami i kwaskiem cytrynowym lub sokiem.
4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.
5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej pasty owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
6. Gorącą wrzącą pastą owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.
Przygotowanie galaretki z soku:
1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
2. Do garnka wlać najpierw 700 ml soku i podgrzać.
3. Następnie dodać cukier żelujący i kwasek/sok cytrynowy, ciągle mieszając.
4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.
5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej galaretki owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
6. Gorącą wrzącą galaretką owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.
UWAGA
Po otwarciu słoiki przechowywać w lodówce i szybko zużyć.
Przydatne porady:
1. Wydłużenie czasu gotowania spowoduje, że pasta owocowa będzie twardsza.
2. Przygotuj nie więcej niż 1 kg owoców z 1 opakowaniem cukru żelującego 2:1 od BIOVEGAN na jeden proces gotowania!
3. Wybierz rozmiar słoika tak, aby owoce wypełniały słoik tylko do połowy.
Zawartość pektyn w owocach:
Niektóre owoce zawierają małą ilość pektyny, dlatego zaleca się, aby dodać do nich starte jabłko.
- Owoce o niskiej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1 startego jabłka): mango, brzoskwinia, wiśnia, truskawka, czarny bez.
- Owoce o średniej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1/2 startego jabłka): jeżyna, malina, jagoda, kiwi, morela, śliwka.
- Owoce o wysokiej zawartości pektyny: pigwa, jabłko, pomarańcza, borówka brusznica, porzeczka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1674 kJ/394 kcal
Tłuszcz: <0,5 g<br/>w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g<br/>Węglowodany: 98 g
w tym cukry: 98 g
Błonnik: 1,7 g
Białko: <0,5 g<br/>Sól: 0,06 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
12.00
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
140
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
5.00
Masa netto (g):
500
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
7.00
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent:
BIOVEGAN (dodatki do wypieków, drożdże)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
Biovegan GmbH, Biovegan-Allee 1, DE-56579 Bonefeld, Germany
Kraj pochodzenia:
Niemcy
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
-
Polecane
-
Podobne produkty