Koszyk (0)
Koszyk jest pusty
Do bezpłatnej dostawy brakuje
-,--
Darmowa dostawa!
Suma
0.00 zł
Cena uwzględnia rabaty
Bądź eko 149 razy, a 150 będzie już naturalny!
-
Kategorie
- WSZYSTKIE
- WIELKANOC
- Zawsze pod ręką
- KETO strefa
- Idealne na prezent
- Dżemy, konfitury, musy
- Kremy i masła orzechowe
- Świeży oddech
- Miody, produkty pszczele
- Słodycze BEZ CUKRU
- Suplementy i zdrowie
- Wypieki, półprodukty, mieszanki
- Do słodzenia
- Kawy
- Herbaty
- Napoje
- Bakalie, owoce
- Słodycze
- Gorące napoje
- Budynie, kisiele, galaretki
- Dla dzieci i niemowląt
- Śniadaniowe
- Sypkie i makarony
- Octy, oleje, oliwy
- Dania gotowe
- Wege pasty i przetwory
- Wędliny i ryby
- Pieczywo
- Przyprawy, zioła, sosy
- Warzywa i grzyby
- Dla pupila
- Superfood
- Promocje
- Nowości
- Bestsellery
- Blog
- Kontakt
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0.00 złCena uwzględnia rabaty
-



HERBATA ZIELONA HOJICHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA
Symbol:
5904730935722
Dostępność:
Duża dostępność
73
szt.
35.38
34.32
cena z kodem:
3-za-149
Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu:
48 godzin
Cena przesyłki:
16.1
- Paczkomaty InPost 16.1
- Kurier InPost 16.9
Kod kreskowy:
EAN:
5904730935722
Zielona herbata hojicha* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Hojicha to wyjątek wsród japońskich herbat a jej smak w niczym nie przypomina smaku innych zielonych herbat. Hojicha pochodzi z liści zbieranych jesienią i jest prażona w wysokiej temperaturze przez co jej liście nabierają ciemno- brązowego koloru. Wtedy nabiera też ona swojego wyjątkowego dymnego aromatu i słodkawego smaku z karmelowo-orzechowymi nutami. W procesie prażenia hojicha traci też swoją zawartość kofeiny dzięki czemu można ją pić przed snem i mogą ją pić dzieci kobiety w ciąży. Proces prażenia zielonej herbaty został wymyślony w latach 20-tych w Kioto i od tego czasu hojicha nieustannie zyskuje na popularności sięgającej już teraz daleko poza granice Japonii. Picie hojichy pomaga regulować ilość cholesterolu oraz cukru w organizmie a tkaże wzmacnia układ odpornościowy. Hojichę, podobnie jak genmaichę, podaje się często w Japonii do posiłków. Można ją parzyć kilkukrotnie choć z reguły 3 parzenia są optymalne. Moya Hojicha pochodzi z niewielkich rodzinnych i ekologicznych upraw na południowej wyspie Kiushu. Proces jej produkcji odbywa się w Uji w Prefekturze Kioto gdzie jest też certyfikowana i poddawana rygorystycznym testom na ewentualne zanieczyszczenia.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ilość herbaty: 2-3 g na 250 ml. Czas parzenia: 1-3 min. Temperatura parzenia: 75-90 ℃.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
12.00
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
120
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
7.60
Masa netto (g):
60
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
7.60
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent:
MOYA MATCHA (herbaty zielone, matcha)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
MOYA EUROPE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, MIECZYSŁAWA KARŁOWICZA 9A, 02-501 WARSZAWA
Kraj pochodzenia:
Polska
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
Kraj pochodzenia składników (słownik BP):
Japonia
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
-
Polecane
-
Podobne produkty