MAKARON (KONJAC) VERMICELLI BEZGLUTENOWY BIO 385 g (300 g) - DIET-FOOD
Symbol:
5903933643717
Dostępność:
Duża dostępność
121
szt.
Cena:13.24
12.84
cena z kodem:
3-za-149
szt.
Dostępność i dostawa
Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
16.1
Paczkomaty InPost16.1
Kurier InPost16.9
Kod kreskowy:
EAN:
5903933643717
SKŁADNIKI
woda, ekologiczna mąka z rośliny konjac 3,4 %.
OPIS
Głównym składnikiem Bio Diet Vermicelli jest Glukomannan konjac - rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, produkt 100 % pochodzenia roślinnego, może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez około rok, certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard), jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, jest szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 30 kJ/7 kcal
Tłuszcz - <0,1 g<br/>w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,1 g<br/>Węglowodany - <0,2 g<br/>w tym cukry - <0,1 g<br/>Błonnik - 2,6 g
Białko - <0,1 g<br/>Sól - <0,01 g<br/>
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od 5 °C do 28 °C. Nie zamrażać. Po otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 3 dni.