OPIS
Makaron świderki niskobiałkowy to doskonały wybór dla osób na diecie niskobiałkowej, które nie chcą rezygnować ze smaku. Doskonale sprawdza się w zupach oraz w daniach głównych, zapewniając przyjemność jedzenia przy jednoczesnym dbaniu o potrzeby żywieniowe. Smak, który zachwyca, w połączeniu z lekką formułą - codziennie!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Makaron gotować w osolonej wodzie, na wolnym ogniu około 5-6 minut, od czasu do czasu mieszając. Przed odcedzeniem dolać zimnej wody.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1577 kJ/371 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 90 g
w tym cukry: 0,1 g
Białko: 0,9 g
Sól: 0,22 g
Fenyloalanina: 48 mg