Koszyk (0)
Koszyk jest pusty
Do bezpłatnej dostawy brakuje
-,--
Darmowa dostawa!
Suma
0.00 zł
Cena uwzględnia rabaty
Bądź eko 149 razy, a 150 będzie już naturalny!
-
Kategorie
- WSZYSTKIE
- WIELKANOC
- Zawsze pod ręką
- KETO strefa
- Idealne na prezent
- Dżemy, konfitury, musy
- Kremy i masła orzechowe
- Świeży oddech
- Miody, produkty pszczele
- Słodycze BEZ CUKRU
- Suplementy i zdrowie
- Wypieki, półprodukty, mieszanki
- Do słodzenia
- Kawy
- Herbaty
- Napoje
- Bakalie, owoce
- Słodycze
- Gorące napoje
- Budynie, kisiele, galaretki
- Dla dzieci i niemowląt
- Śniadaniowe
- Sypkie i makarony
- Octy, oleje, oliwy
- Dania gotowe
- Wege pasty i przetwory
- Wędliny i ryby
- Pieczywo
- Przyprawy, zioła, sosy
- Warzywa i grzyby
- Dla pupila
- Superfood
- Promocje
- Nowości
- Bestsellery
- Blog
- Kontakt
- Ulubione
-
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0.00 złCena uwzględnia rabaty
-



MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA JASNEGO BEZGLUTENOWA 500 g - GRANO
Symbol:
5902560390384
Dostępność:
Duża dostępność
146
szt.
13.38
12.98
cena z kodem:
3-za-149
Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu:
48 godzin
Cena przesyłki:
16.1
- Paczkomaty InPost 16.1
- Kurier InPost 16.9
Kod kreskowy:
EAN:
5902560390384
mąka ryżowa, skrobia modyfikowana z manioku (tapioka), mąka z prosa, cukier, sól, mielona łuska babki płesznik, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, drożdże piekarnicze suche, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym.
OPIS
Mieszanka piekarnicza bezglutenowa do wypieku chleba jasnego jest to produkt otrzymany w wyniku zmieszania w mieszalniku półproduktów w określonych recepturą proporcjach.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przygotuj: 415 ml wody, 3 łyżki oleju, 2 łyżeczki octu, foremkę
• Przygotuj foremkę do chleba, natłuść i obsyp mąką bezglutenową,
• Suchą mieszankę przesyp do wysokiej miski i dokładnie ją przemieszaj,
• Ciągle mieszając dodaj 3 łyżki oleju, 415 ml wody oraz 2 łyżeczki octu,
• Ciasto dokładnie wyrabiaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji,
• Pozostaw ciasto w misce na około 10 minut w ciepłym miejscu,
• Po upływie czasu, wyrabiaj ciasto jeszcze przez około 2 minuty,
• Następnie przełóż masę ciasta do przygotowanej formy,
• Foremkę przykryj ściereczką i odłóż w ciepłe miejsce na około 20 minut,
• Rozgrzej piekarnik z funkcją termoobiegu do 200°C,
• Wstaw foremkę do piekarnika i piecz chleb przez 20 minut,
• Zwiększ temperaturę na 225 - 230°C i piecz chleb przez kolejne 7 minut,
• Po upływie czasu, wyłącz piekarnik i studź chleb w foremce około 5 min,
• Wyjmij chleb z foremki i studź przez około 15 minut tak aby odparował.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1375 kJ / 328 kcal
Tłuszcz: 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 78 g
w tym cukry: 4,2 g
Błonnik: 4,7 g
Białko: 4,6 g
Sól: 2,3 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
25.00
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
90
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
5.00
Masa netto (g):
500
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
12.00
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent:
GRANO (mieszanki do wypieków)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
Młyn Niedźwiady A.Siewkowski Spółka komandytowa, 59a, 62-800 Niedźwiady
Kraj pochodzenia:
Polska
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
-
Polecane
-
Podobne produkty