Wykonanie:
- Do miski przesiej koncentrat ciasta, dodaj cukier i cukier wanilinowy, wbij jaja/kleik z siemienia i wlej ciepłe mleko/wodę o temperaturze max. 30 °C
- Wyrabiaj mikserem ok. 3 min lub ręcznie, aż będzie gładka, jednolita, błyszcząca masa
- Wlej tłuszcz i wyrabiaj jeszcze ok. 2 minut
- Ciasto przełóż do foremki (średnica ok. 20 cm) nasmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 30 minut
- Z podanych składników zagnieć kruszonkę
- Na cieście rozłóż owoce i posyp kruszonką
- Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika, piecz w temperaturze 180 °C, około 40 minut (do suchego patyczka)
- Gotowe ciasto można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub polukrować.
W wersji wegańskiej
- *2 łyżki siemienia lianego (16 g) zalej 100 ml ciepłej wody, odstaw na 3 minuty
- **100 ml ciepłej wody
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g koncentratu ciasta
Wartość energetyczna: 1507 kJ/360 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 83 g
w tym cukry: 5,0 g
Białko: 4,2 g
Sól: 0,25 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, MLEKO i ich produkty pochodne.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Parametry:
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
21.00
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
90
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
3.00
Masa netto (g):
200
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
15.90
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent:
CELIKO (batony, galaretki, mieszanki do wypieków)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
Celiko SA ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
Kraj pochodzenia:
Polska
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.