OPIS
Miód pszczeli, nektarowy wrzosowy powstaje z nektaru kwiatów wrzosu, rosnącego na dziewiczych terenach, daleko od zanieczyszczeń cywilizacyjnych. Miód wrzosowy charakteryzuje się bogatą, złotobrązową barwą z drobnymi kuleczkami "pęcherzykami". Jego konsystencja jest gęsta i lekko galaretowata, co sprawia, że doskonale nadaje się do smarowania na pieczywie, dodawania do herbaty czy jako naturalny słodzik w różnych potrawach.
Smak intensywny, lekko gorzkawy. Jego zapach jest silny, podobny do zapachu kwiatów wrzosu
Barwa - złotobrązowa, z odcieniami miedzi, co świadczy o jego naturalnym pochodzeniu i bogatym składzie.
Konsystencja gęsta, lekko galaretkowata.
UWAGA
W zależności od warunków przechowywania, miód z uwagi na swój naturalny skład ulega procesowi krystalizacji, twardnieniu, zmianie koloru lub rozwarstwieniu, co nie wpływa na ogólne walory smakowe i użytkowe produktu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Parametry:
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
7.00
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
360
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
7.00
Masa netto (g):
250
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
7.00
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent:
PASIEKA PUCER (miody)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
PASIEKA PUCER DARIUSZ I MAŁGORZATA PUCER, PASTWISKA 7, 11-410 BARCIANY
Kraj pochodzenia:
Polska
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
Kraj pochodzenia składników (słownik BP):
Polska
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.