Idealna przekąska, kwaśno-słodka, bez goryczki, dodatek do śniadania i deserów.
Suszymy tylko dojrzałe owoce premium po 3 krotnym sortowaniu.
Niska temperatura procesu zapewnia bogactwo antyoksydantów.
Zawartość antocyjanów: 1500mg/100g ( zbadane przez SGGW)
BIOHASKAP ® liofilizowana jagoda kamczacka bio, 20g.
Delikatny proces suszenia w niskiej temperaturze.
Idealna jako chrupiąca owocowa przekąska, dodatek do musli i deserów.
Suszymy tylko dojrzałe owoce premiumpo 3 krotnym sortowaniu. Wyjątkowy słodko-kwaśny smak jagody kamczackiej. Wysoka zawartość błonnika.
Jagoda kamczacka (haskap) wywodzi się z Japonii i Kamczatki. Jagody haskap były stosowane tradycyjnie przez ludy Ainu jako„eliksir życia”. Dbamy o zawartość związków bioaktywnych zawartych w jagodzie haskap na każdym etapie: uprawy, zbiorów i przetwarzania. Używamy nowoczesnej technologii suszenia, która najlepiej je zachowuje, jak również wyjątkowy smak i zapach jagody haskap.
Owoce pochodzą z naszej własnej plantacji na Kujawach, gdzie od 2015 roku uprawiamy ekologicznie jagodę kamczacką.
Jagoda kamczacka jest owocem bogatym w antyoksydanty, zawiera antocyjany, kwas chlorogenowy, kwercetyne, luteoinę, katechiny. Antocyjany są 4 x silniejszym antyoksydantem niż witamina C, wykazują właściwości regulujące ciśnienie krwi, poziom cukru i lipidów. W ostatnich latach w owocach jagody kamczackiej wykryto irydoidy, które wykazują wiele cennych właściwości biologicznych, m.in przeciwzapalne (kwas loganowy) i przeciwgorączkowe.
Zastosowanie:Jagoda haskap jest doskonałym źródłem antocyjanów. Ta grupa związków zwana polifenolami występuje naturalnie w roślinach, ale zawartość związków fenolowych w produktach spożywczych jest bardzo różna i zależna od m.in. obróbki technologicznej. Inne owoce jagodowe zawierają znacznie mniej polifenoli niż jagoda kamczacka. Substancje te nie kumulują się w organizmie i dlatego codziennie powinno się dostarczać pewną ich ilość w diecie. Liofilizowaną jagodę kamczacką można spożywać bezpośrednio, albo dodawać do musli, owsianki, deserów, ciast.
Skład: liofilizowana jagoda kamczacka bio 100% ( haskap, Lonicera caerulea).
Wartość odżywcza na 100g: wartość energetyczna 1501kJ/356kcal; tłuszcz 4,39g, w tym kwasy nasycone 0,71g; węglowodany 67,98g, w tym cukry 46,41; błonnik 10,75g; białko 5,7g; sól 0,01g.
Data przydatności i numer serii na opakowaniu.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu dokładnie zamknąć.
Producent: Nutracevit Sp. z o.o., ul. Giewont 38A, 92-116 Łódź, Polska.